Zavarivanje d.o.o.

Obuka za zavarivače


Baner-obuka

WALTER ŠKOLA TIG ZAVARIVANJA

WALTER ŠKOLA TIG ZAVARIVANJA

Počeće sa obukom od 15. Januara, 2015. godine u novim prostorijama i sa najmodernijim mašinama. Upis je u toku počevši od 01.Novembra 2014. godine.

 

 

Naučite sve o TIG zavarivanju u Walter Školi TIG zavarivanja . Rad u malim grupama, do četiri polaznika, na najsavremenijim TIG mašinama ( WALTER 250 AC/DC TIG - naravno! ), u prijatnom i prijateljskom prostoru za rad i učenje, u centru Beograda (teorijski deo) i u našem novom prostoru u Krnjači (praktični deo).

Naši saradnici su profesionalni instruktori i specijalisti za zavarivanje. Naglasak kurseva je na sticanju praktičnog znanja.

Cena našeg kursa zavisi od Vašeg talenta i angažovanja. Realno je da se možete obučiti i steći osnove TIG zavarivanja za 200 do 300 Eur-a i da možete postati kvalitetan zavarivač za oko 500 do 600 Eur-a.

Sa tim znanjem možete početi sopstveni posao ili zavarivati za potrebe postojećeg posla.

Da biste se zaposlili kao zavarivač u Srbiji, na ovu cifru morate dodati još oko 3 meseca intenzivnog uvežbavanja. Najpametnije je kupiti aparat pa vežbati u svojoj režiji. Ovo se ne odnosi na zavarivanje cevi.

Takođe, realno je da morate vežbati još dve do pet godina da biste mogli da se zaputite na daleki put u EU i da se odande vratite sa zaradom profesionalnog zavarivača cevi pod pritiskom.

Naš kurs je podeljen u četiri razreda i još dva dodatna perioda uvežbavanja.

Cena prvog razreda je 150 Eur-a. Prvi razred je obavezan a svi ostali dani se mogu plaćati pojedinačno i po potrebi. Najmanji period obuke u toku svakog razreda je 3 dana.

Trajanja pojedinačnih razreda zavise od individualnog talenta. Vi ćete sami odlučiti koliko Vam je uvežbavanja i instruktaže dovoljno i ukoliko se mi sa Vašom procenom složimo - možete u sledeći razred.

Pojedinačni dnevni samostalni kursevi se moraju najaviti najmanje 5 radnih dana unapred. Cena jednog dana obuke je fiksna i iznosi 30 Eur-a.

1. Razred - (5 do 8 dana). Teorijske osnove i uvežbavanje koncentracije pri sučeonom zavarivanju tankih limova, bez dodavanja materijala. Cena je 150 Eura za ceo razred.

2. Razred - (2 do 10 dana). Uvežbavanje ugaonih i T  zavara sa i bez dodavanja materijala. Limovi od 0.6mm do 6mm. Cena je 30 Eur-a po danu.

3. Razred - (2 do 10 dana). Zavarivanje Aluminijuma. Cena je 30 Eur-a po danu.

4. Razred - (2 do 10 dana). Zavarivanje cevi od visokolegiranog čelika. Cena je 30 Eur-a po danu.

5. Samostalno uvežbavanje - (30 do 180 dana). Nije obavezno uvežbavati se kod nas u radionici. Ukoliko vežbate kod nas, cena je 20 do 30 Eur-a po danu. Cena zavisi od vrednosti utrošenog materijala.

6. Uvežbavanje uz specijalistu - Priprema za atest uz konsultacije sa specijalistom zavarivanja. Cena je 60 Eur-a po danu.

Svaki razred je eliminacioni.  Na kraju svakog razrednog perioda  "Zavarivanje d.o.o." zadržava pravo da jednostrano prekine obuku ukoliko niste stekli odgovarajući nivo veštine koji je neophodan za nastavak kursa.

Detaljan opis kursa i znanje koje možete očekivati po završetku odgovarajućeg razreda:

1. Razred - jednonedeljni TIG teoretski i praktični kurs sa pokaznim praktičnim primerima - 5 do 6 radnih dana u zavisnosti od pojedinačnog uspeha polaznika.

        U toku ovog perioda polaznik će steći sledeće znanje:

        a.) Teorijske osnove TIG zavarivanja. (intenzivni kurs - 1 dan). Teorijski deo se ponavlja i dopunjuje u toku praktičnog dela nastave.

                        DC TIG, AC TIG. Pulsno DC i AC zavarivanje. MIX metode zavarivanja. Osnove MMA zavarivanja i plazma sečenja.

                        Vrste aparata, Wolframa, Argona. TIG gorionici. Startovanje luka, radni naponi. Normirane struje zavarivanja prema debljinama materijala i položajima. Podešavanja na savremenim mašinama.

                        Protok zaštitnog gasa, temperature metala i elektroda, statičke i dinamičke karakteristike električnog luka. Predgrevanje materijala, pregrevanje i posledice. Krivljenje materijala prilikom zavarivanja.

                        Zavarivanje Prohroma, Aluminijuma, Bakra, Titanijuma, Mesinga, visokolegiranih Čelika i običnog gvožđa. Pravila i trikovi.

                        Dodavanje žice, vrste i specifičnosti dodatih materijala. Načini dodavanja. Čvrstoća zavara i dodavanje materijala.

                        Specifičnosti zavarivanja Aluminijuma. Oksidi Aluminijuma, čišćenje, unos toplote, fokusiranje električnog luka. Provarivanje. Kako do sjajnog, talasastog zavara.

                        Uticaji frekvencije, AC balans-a, asimetričnog balansa i.t.d. na izgled i kvalitet zavara.

                        I još mnogo toga ....

        b.) Praktična nastava. Početni kurs (2-5 dana). Polaznik uvežbava sučeoni zavar tankih (0.6mm) čeličnih limova dok ne postigne trajnu i stabilnu preciznost. Bez dodavanja materijala.      

                        Disanje u toku zavarivanja. Postizanje koncentracije na metalno kupatilo i  Wolframsku iglu. Očekivano vreme za uspeh u ovoj fazi je 2 do 5 dana.

2. Razred. Uvežbavanje sučeonih, ugaonih i "T" zavara tankih i debelih čeličnih limova. Sa i bez dodavanja materijala. Celodnevno pokazivanje i uvežbavanje.

Ovaj deo obuke možete izvoditi u paketu ili u nepovezanim radnim terminima. Trajanje ovog dela kursa zavisi od Vašeg talenta i angažovanja.

Očekivano vreme za postizanje zadovoljavajuće veštine u ovom razredu je 3 do 10 dana.

3. Razred. Zavarivanje Aluminijuma. U toku ovog perioda fokusiraćemo se na teoriju i praksu u zavarivanju Aluminijumskih limova, cevi, automobilskih hladnjaka, felni, profila i kutija.

Očekivano vreme za postizanje zadovoljavajuće veštine u ovom razredu je 3 do 10 dana.

4. Razred. Zavarivanje cevi od visokolegiranih čelika. Zavarivanje uz upotrebu ogledala. Zavarivanje sa produvavanjem. Provar i ispuna.

Očekivano vreme za završetak ovog razreda je 3 do 10 dana. Završetak razreda ne podrazumeva da ćete moći da profesionalno da zavarujete cevi. Moći ćete da zavarite fragmente cevi. Možda čak i poneku celu cev. Slučajno.

Da biste radili kao profesionalac biće Vam potrebno najmanje 6 meseci intenzivnog vežbanja ili nekoliko godina rada na terenu u društvu profesionalnih zavarivača. Mi Vam nudimo znanje koje će Vam omogućiti da vežbate i učite i na koje ćete moći da se čvrsto oslonite.

VAŽNO!!!

Sa stečenim znanjem do kraja 4. razreda, postaćete zavarivač koji može da se zaposli na tom poslu i da uspešno izvršava radne zadatke. Možete započeti i sopstveni posao uslužnog zavarivanja ili zavarivati po potrebi u svom preduzeću ili SZR-u. Potrebno vam je uvežbavanje i održavanje stečene veštine i radne kondicije ali ćete imati zdravu osnovu i kompletan uvid u posao zavarivača. Atestiranje nije deo naše ponude. Postoji nekoliko atesta koje možete dobiti ali je na vama da se specijalizujete za određeni tip posla i usavršite do majstorstva u njemu. Atest nije dokaz Vašeg znanja već pretpostavka a ponekad je obavezan ukoliko radite na objektima investicione gradnje.

 

Dobro plaćeni poslovi i istina o njima:

Naši instruktori Vas mogu provesti i kroz pripremu za atestiranje i zapošljavanje ali je praksa pokazala da se u tu avanturu možete upustiti tek posle najmanje dve godine rada na terenu. Naravno, možete se prvo atestirati, obući lepi džemper, naoružati se samopouzdanjem i.t.d. pa tek onda tražiti posao ali stvari su takve kakve su - posao ćete izgubiti brže nego što ste ga dobili. Uz to, isprljaćete i novi džemper.

I na kraju ...

Svim polaznicima kursa dajamo posebne povoljnosti pri kupovini Walter aparata!

Informacije vezane za kurs dajemo putem sajta odnosno na e-mail: office@zavarivanje.net.

ili putem kontakt telefona: 064/641 81 40 (od 10h do 14h).

Prijavljivanje na kurs obavljamo isključivo u ličnom kontaktu.

Srdačno,

Vaš WALTER.